In vendarle je zmagala igra, hokej,  vztrajnost strokovnega vodstva, staršev  ter seveda srca tistih fantov ekipe
U14 B, ki niso zapustili ladje, ki se je sredi sezone znašla v viharju sredi ledenih ploskev.


Naši fantje ekipe HKMK Bled U14 B, so se v sezoni 2016/17 z dvema zaporednima zmagama proti v povprečju 1-3 leta starejšim igralcem ekipe HDK Maribor, uvrstili v polfinale državnega prvenstva dečkov.
 
Ali se zavedamo, kaj jim je uspelo, kaj so storili zase in za modro barvo našega kluba?
 
Po nekaj porazih na začetku prvenstva so nekateri “poznavalci” hokeja nad njimi že  obupali. S strani ostalih klubov, ki sodelujejo v državnem prvenstvu dečkov, smo bili celo deležni očitkov pri sestavi dveh moštev v kategoriji dečkov. Priznajmo, da so že starši malo obupali, a verjamemo, da po večini tega niso  niti malo pokazali našim fantom. Bodrili so jih, naj nadaljujejo s strastjo pravih športnikov, z optimizmom in zanosom, naj se ne predajo in najprej sebi, potem pa tudi okolici dokažejo, kako se igra in kako se nikoli ne preda.

In to jim je uspelo.

Verjamemo, da so se skozi to prehojeno pot te sezone veliko naučili in veliko pridobili. Niso se predali in verjemite, to je lastnost, ki jo imajo le veliki. Le skozi tako prehojene poti lahko postaneš utrjen in velik. Ko izgubljaš in se skozi poraze  veliko naučiš, si na koncu zmagovalec. Čeprav so rezultati na semaforjih neko merilo, pa ne moremo mimo tega, da je največje merilo prav to, da daš vse od sebe, da iz sebe znaš iztisniti vse moči in skozi vse udarce ter prepreke dosežeš zastavljen cilj. Ko za sebe in za svoje moštvo, ki je predano svoji barvi, dosežeš ta rezultat,  bodo tudi tisti rezultati na semaforjih več kot odlični.     
 
Če se vrnemo nazaj, v obdobje jeseni, ko smo imeli sestanek s strokovnim vodstvom kluba, starši in glavnim trenerjem Valerijem Šahrajem in smo nekako skupaj sestavili dve ekipi dečkov, ki bosta v  sezoni 2016/17 nastopali v državnem prvenstvu. Res je, ubrali smo daljšo in težjo pot, a ob tem smo vedeli, da se bodo naši otroci in igralci iz tega potovanja mnogo naučili. Lahko bi izbrali eno ekipo, katera bi se verjetno sprehodila skozi vse tekme državnega prvenstva.  To bi bila sicer enostavna in krajša pot, a bi imela svojo ceno v naslednjih generacijah. Tako pa smo v sezoni  z dvema moštvoma U14 naredili odlično podlago za prihodnost hokeja na Bledu, ki ga v veliki meri kroji prav klub HKMK Bled.  Dobili smo mnogo novih igralcev, ki bodo v prihodnjih sezonah krojili tekme ekip U14. 
 
Vemo, da ni še konec, saj konca ni nikoli,  kot tudi verjamemo, da naši fantje v katere smo verjeli niso povedali zadnje besede. Ves čas so verjeli v uspeh. Veliko so trenirali,  se prepirali, veselili, a kar je najbolj pomembno, niso izgubili upanja, ljubezni do hokeja in pripadnosti do modrega dresa, kar je za igralca v njegovem dozorevanju najbolj pomembno.  Tudi, ko bodo odrasli ob porazih ne bodo menjali dresov, toda naučili se bodo, da bodo  svoje drese  naredili zmagovalne. 
 
Ne vemo, če se pravzaprav zavedamo  uspeha te ekipe. Vedeti moramo, da v sezoni 2016/17 nastopajo v vseh ekipah igralci rojeni l. 2003 in mlajši, a v ekipi HKMK Bleda U14 B ni niti enega igralca, ki bi bil rojen v l. 2003. Vsi so mlajši in v povprečju je to daleč najmlajša ekipa dečkov, ki v tej sezoni nastopa v državnem prvenstvu. A kljub temu, da so fantje v povprečju 1-3 leta mlajši od vseh 12 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije ter Avstrije , so se uvrstili med prve 4 ekipe in tako bodo v polfinalu igrali z ekipo U14 iz onkraj Mežaklje, ki ima poleg velikega številu igralcev rojenih l. 2003, sedaj v ekipi tudi 3 igralce prav tega moštva, ki so v želji po zmagah zamenjali dres. Seveda spoštujemo njihove odločitve in jim želimo vso srečo. 
 
Seveda pa so tudi v klubu rdečih, zelenih, vijoličnih… mladi fantje, straši, trenerji, strokovni štabi, ki delamo za en skupen cilj in ta je, da skozi šport usmerimo otroke na pravo pot, jih naučimo kje so pasti teh poti in seveda, gledano primarno, poskrbimo, da bo slovenski hokej še naprej krojil zgodbo v evropskem in svetovnem prostoru.
 
Seveda ob  vsem tem  ne pozabimo na našo starejšo ekipo U14 A, ki prav tako v tej sezoni zasluži vse pohvale za uvrstitev v polfinalne boje državnega prvenstva, kategorijo U12, kateri manjka težkih tekem v svojem tekmovanju in kategorijo U16, ki nas letos večkrat navdušila s svojo igro.
 
Torej, kot vidite, bo v prihodnjih  dneh na našem ledu še zelo vroče!
 
In kot je napisal v vabilu naš tehnični vodja ekipe U8 Matjaž: “Vsi na Bled na maškare!”
 
Ne pozabimo, da so kljub vsemu temu, kar smo napisali zgoraj, to še vedno otroci.  Poleg hokeja, ki ga imajo radi, jim pustimo tudi njihovo otroštvo in igro ter naj bodo poleg tega, da so  hokejisti za pusta tudi maškare.