Dragi udeleženci prireditve Pust na Bledu, prostovoljci, pokrovitelji, nastopajoči, tehnična in ostala ekipa!

Pustno dogajanje se je zaključilo in življenje se vrača v stare tirnice. Ostajajo pa spomini na nekaj čudovitega, kar smo pripravili SKUPAJ. Tradicija pustovanj na Bledu je v preteklih desetletjih nekoliko zamrla. Pustno dogajanje je seveda bilo, a ne v takem obsegu kot do leta 1978. Pisni viri omenjajo do tedaj bogate pustne povorke po glavnih ulicah Bleda. V najboljših časih naj bi pust na Bled pripeljal na ogled povorke do 40.000 obiskovalcev, ki so bili razporejeni praktično ob robu vseh glavnih blejskih ulic, po katerih je potekala bogata povorka. Nekaj fotografij iz teh časov vam pošiljam v priponki (poslal Niko Mučič – Cut Bled).

SKUPAJ to tradicijo počasi spet postavljamo na svoje mesto. Več kot uro trajajoče dogajanje na promenadi s trideset različnimi pustnimi skupinami in pustnimi liki, otroška animacija in pustno rajanje v Trgovskem centru ter več tisoč zadovoljnih obiskovalcev Bleda je zagotovo razlog, da se 10. februarja 2018 ponovno srečamo na prireditvi Pust na Bledu 2018. Z novimi idejami, novo aktualno problematiko… Seveda se bomo pred tem soočali z novimi organizacijskimi podvigi (že 21. maja bo srečanje harmonikarjev www.harmonike-bled.si), zato bomo tudi takrat veseli vaše podpore in sodelovanja.

Fotografije letošnje povorke boste od našega uradnega fotografa še prejeli, predvidoma v naslednjih dneh. Nas je pa že prijetno presenetil g. Peter Jereb iz Medgeneracijskega centra Bled. Njegove foto spomine prilagam v priponki. Prav tako članek iz ponedeljkovih Slovenskih novic.

Vsem vam, ki ste kakorkoli pomagali pri letošnji prireditvi Pust na Bledu, iskrena zahvala v imenu župana Janeza Fajfarja in Občine Bled, Turizma Bled ter ožje organizacijske ekipe.

Hvala vam za vse, lep dan in vse dobro vam želim.

 

Podžupan,

Anton Mežan

Prenesi (PDF, 370KB)