Spoštovani člani HKMK Bled,

Ponovno smo se znašli v situaciji, ko na žalost ne moremo biti skupaj. Trenutni položaj je še težji kot v sredini marca, ker smo bili ravno sredi hokejske sezone. Na žalost je situacija taka kot je in se bo treba prilagoditi ter potrpeti.

V tem obdobju, ko smo doma bomo za naše igralce pripravili program treningov po posameznih kategorijah, ki vam ga bomo posredovali po e-pošti najkasneje do 25.10.2020, tako da bodo lahko fantje v ponedeljek začeli z izvajanjem treningov.

Za skupino letnik 2011 in mlajši vam svetujemo, kot je že v marcu in aprilu, veliko različnih vaj  na Youtubu, Instagramu in ostalih socialnih omrežjih. Otroci naj si poljubno izberejo vaje in ponavljajo po svoje, in naj se ne obremenjujejo z natančnostjo in količino, v tem trenutku je važno samo, da so aktivni in niso cel dan na igricah, telefonih, kavču,…

Nekaj idej za izvajanje vaj:

– Stickhandling: https://www.instagram.com/kbdangles/

– Koordinacijska lestev: https://www.youtube.com/watch?v=tMY5Cj39xN8

– Različne vaje za izboljšanje gibalnih sposobnosti: https://www.youtube.com/watch?v=LBsSp8AYYJ0

Poudarjamo, da so to samo predlogi za izvedbo vaj. Ko boste odprli videe, boste imeli veliko predlogov, ki jih daje Youtube, in iz tam lahko jemljete ideje za trening. Rad bi še poudaril, da se ne držite količin izvedbe vaje, ker nekdo določene količine ne more narediti, medtem, ko je nekomu določena količina prelahek zalogaj. Vaje, ki naj jih otroci izvajajo, naj bodo čimbolj enostavne in naj posnemajo naravna gibanja (počep, skleca, izpadni korak, tek, atletska abeceda,…). Otroci naj ne izvajajo kompliciranih vaj, ker če pri teh vajah ni zraven strokovnjaka, je zelo nevarno za nastanek poškodb!!!! S tem naredimo otroku več škode kot koristi! Tudi ne pretiravajte! Vsaj 1 dan v tednu naj ima lažji (lahkoten tek, sobno kolo okoli 30 min) in vsaj 1 dan naj ima prosto.

Vsi upamo, da bo čim prej vsega konec in se bomo ponovno začeli skupaj nadaljevati našo hokejsko pot.
Ponovno vas opozarjam: bodite previdni pri doziranju informacij glede športa otroku, ker teh informacij je ogromno, veliko izmed njih na žalost tudi napačnih
Glede vseh stvari se lahko posvetujete z nami. Smo vam vedno na razpolago.

BODITE ZDRAVI!

Hvala za vaš posluh in razumevanje!

Valerij