Nič ni nemogoče

Zgodba Petre Majdič ne bledi, vendar pridobiva na veličini in sporočilnosti vsak dan bolj. Njeno nesrečo in njeno zagnanost ter nepredstavljivo željo so povzeli in predstavili v pričujočem posnetku. Vabimo vas k ogledu, saj Petra sama predstavi zgodbo in se še enkrat vrne na kraj, kjer je kljub vsem možnostim osvojila medaljo. Njena zgodba bi tudi brez medalje bila posebna. Po nesreči, padcu, ni odnehala. Odmislila je vso bolečino in na terenu pokazala za kaj je garala celo življenje. Seveda so se ji vmes ponujale razne priložnosti, vendar je v Torinu prišla po pečat svoje življenjske zgodbe. Uspelo ji je še več kot to. Dala je pečat vsem športnikom, ki se dnevno borijo za svoj prostor pod soncem. Pokazala je, da nič ni nemogočega, če v to verjameš in za to trdo delaš.

Borba

Tudi pri nas, v kolektivnem športu je vsak zase še vedno edinstven in pomemben del mozaika ali vprege, ki vleče isti voz. Vsak po svojih najboljših močeh. Vemo, da bodo naši fantje stisnili in vlekli. Podprimo jih. Naj zvlečejo konja čez prag, kot je že v zgodbi Frana Levstika – Martin Krpan to storil že davno pred Petro Majdič.

Fantom v končnici želimo in sporočamo, da smo ponosni na njih. Vsak dan puščajo pečat in nam kažejo, da so TAPRAVI. Vemo, da padca ne priznavajo in se vsakič znova poberejo, že zaradi tega lahko vsak zmagovalno dvigne roke v zrak.