Žiga Jeglič

Žiga Jeglič je začel svojo hokejsko pot na Bledu. Skozi hokejsko odraščanje v našem klubu so bili večkrat državni prvaki, začela pa se je pot sanjskega tria. Žiga Jeglič, Jaka Ankerst in Boštjan Goličič. Na ledu, po besedah takratnih opazovalcev, je imel ta trio podobno – če ne boljšo perspektivo, kot kasnejši trio na Jesenicah (Jeglič, Tičar, Sabolič). Žal je v najturbolentnejših časih odraščanja in finančnega osamosvajanja ta trio razpadel – na Bledu žal ni bilo zadosti finančnih sredstev (v kolikor bi lahko zagotovili nekaj štipendij, bi s to ekipo Bled lahko postal državni prvak v članski selekciji). Nekateri so odšli v lov za hokejsko srečo v tujino, Selan in Jeglič pa na Jesenice. Tako je tudi Žiga odšel med rdeče in uspešno naprej tlakoval svojo hokejsko pot.  Pot iz Jesenic ga je peljala na Finsko, Nemčijo, olimpijske igre in nato v KHL klub – Slovan Bratislava.

Trening

Za seboj ima uspešno sezono in pred zaključkom le te ga čaka še nastop za Slovensko reprezentanco v poljskih Katovicah. Med “čakanjem” na priprave ostaja aktiven in z veseljem si je vzel čas za obisk treninga doma. Pridružil se nam je na treningu in si ob koncu vzel tudi nekaj minut za pogovor v garderobi, kjer so ga mladi labodi zasuli z vprašanji. Skozi vprašanja je Žiga govoril o potrpežljivosti, pomembnosti treningov, pridnosti v šoli ter odnosu med soigralci. Besede potrpežljivost, trud, želja in pridnost so bile povedane večkrat. Fantje so ga vprašali tudi o povprečnemu dnevu med sezono. 400 poskokov s kolebnico je na dnevnem meniju za ogrevanje, kot tudi za sprostitev po treningu.

V spomin na srečanje so fantje dobili tudi spominsko kartico s podpisom.

Žigu se iskreno zahvaljujemo za njegov čas in aktivno sodelovanje na treningu ter mu želimo uspešen nastop za Rise v Katovicah!

Srečanje pa smo zabeležili tudi v slikah, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

HKMK Bled, Slovan Bratislava, trening, Žiga Jeglič-001_6D_-_MG_6237