Zgodovina

Zgodovina

HK MK Bled je bil ustanovljen 8.7.1999, zaradi ločitve mlajših selekcij od HK Bled. V svoji kratki zgodovini se klub lahko pohvali s tremi naslovi državnih prvakov s selekcijo igralcev rojenih leta 1988 in 1989.

Tako so že v svoji krstni sezoni pri novem klubu blejski malčki v finalu premagali igralce Olimpije, podobno pa se je zgodilo dve sezoni kasneje, ko je Olimpija ponovno klonila proti blejski selekciji dečkov.

Sledila so tri leta brez odmevnejših rezultatov, ko se je v sezoni 05/06 na povabilo Koroške hokejske zveze klub udeležil tekmovanja v članski Elitni Koroški Ligi, kjer je že prvo sezono prišel do finala, kjer pa je v zadnji možni tekmi izgubil po kazenskih strelih.
Tudi pri mladincih se je v tej sezoni zgodil razcvet in v državnem prvenstvu razen sovrstnikov z Jesenic niso imeli tekmecev na svojem nivoju. Končali so sicer na drugem mestu, s trdnim prepričanjem, da bo drugo leto boljše.

Sezona 06/07 je bila za blejski hokejski klub najbolj uspešna. Tekmovali so v Elitni Koroški Ligi, kjer so mleli tekmece pred seboj, edine resne tekme so predstavljali “mladinski” derbiji z ekipo beljaškega VSV-ja, ki je bila na to v finalu tudi uspešnejša od blejskih labodov. Vendar pa so slednji blesteli v domačem mladinskem prvenstvu, kjer so v finalu v tretji tekmi premagali Jeseničane in dvignili pokal za prvo mesto, ter tako uresničili dolgoletne želje.

Po končani sezoni je klub zapustilo veliko število starejših igralcev, ki so se podali v tujino. Nekaj se jih je kasneje sicer vrnilo v domovino, dva pa sta se še posebej izkazala v Kanadi in na Švedskem.

Od sezone 07/08 blejski klub tekmuje v članskem državnem prvenstvu. Ob začetnem pomanjkanju igralcev za ekipo, se je proti koncu število le-teh povečalo in izpolnilo zastavljen cilj – uvrstitev v končnico tekmovanja. Za nameček pa so v četrtfinalu odigrali še dve tekmi s prvo jeseniško ekipo.